Primaria Localizare Istoric Potentialul comunei Turismul Informatii de interes public Servidiul Voluntar pentru Situatii de Urgenta
  POTENTIALUL COMUNEI  


  Populatia  
  Agricultura   
  Silvicultura  
  Dotari & Facilitati   
  Cultura   
Religia 
  Traditii  
 

              Imagine satelitara


            Vremea la Banita
SILVICULTURA

PADURILE

Suprafata totala a padurilor este de 3679 ha fiind intalnite atat paduri de foioase cat si de rasinoase.

Padurile de foioase sunt formate din specii de fag, gorun, carpen, stejar, paltin, ulm, frasin si mesteacan. Animale sunt: mistret, cerbi, lupi, vulpi.

Etajul stejarului se afla in partile cele mai joase. ln jurul padurilor de stejar cresc tufele de maces si porumbele. Aici isi au salas o lume intreaga de animale si o mare varietate de pasari. Dintre animale enumeram:caprioare, mistreti, nevastuica.

In etajul fagului impreuna cu acesta se afla carpenul, mesteacanul, ulmul, zmeura, mura si ceva mai sus afinul.

Padurile de rasinoase situate la altitudini mai ridicate, sunt de molid si brad.
Caracteristic pentru etajul molidului este culcusul ursilor precum si, mai rar,al rasilor.

In perioada 1948-1998,padurile au fost proprietate de stat fiind administrate in regim silvic de catre Ocolul silvic de la Baru-Mare.
Dupa anul 1989, desi Legea nr.18/1991 prevedea retrocedarea a cate un hectar de padure pentru fiecare proprietar. Acest lucru nu a fost pus in practica nici in prezent. In urma aparitiei Legii 169/1997 au fost depuse cereri de reconstitute a dreptului proprietate pentru suprafata de 865 ha, cea mai mare parte revenind Composesoratelor.

top
Valea Crivaii


Dealuri impadurite
Primaria Localizare Istoric Potential Turismul Informatii publice Transparenta decizionala Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Opinia cetatenilor