Primaria Localizare Istoric Potentialul comunei Turismul Informatii de interes public Servidiul Voluntar pentru Situatii de Urgenta
  TURISMUL  


  Obiective turistice  
  Unitati de cazare  
 

              Imagine satelitara


            Vremea la Banita

TURISMUL


Harta turistica a comunei Banita si Valea Jiului
3,67 MB (on click)


> Pestera Bolii
> Turnul de la Crivadia

Pestera Bolii este o rezervatie naturala, intrarea fiind facuta pe sub o arcada ce are înaltimea de 46 de metri, iar din interiorul sau izvoraste pârâul Galbina. Obiectivul turistic se gaseste la numai 150 de metri de soseaua Petrosani Hateg. Suprafata pesterei este de 10 ha. În 1928 era electrificata. În pestera s-au descoperit materiale ceramice neolitice si eneolitice.

top

Turnul de la Crivadia este situat pe marginea stâncoasa a apei Merisorului. Începând din sec. XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Româneasca prin pasul Vâlcan. Servea si ca punct de vama.
Este construit din piatra de calcar si are o forma perfect circulara, zidurile sale având o înaltime de pâna la 20 m.

top

Pe teritoriul comunei sunt nenumarate locuri de un pitoresc deosebit. Unele sunt cunoscute de turisti înca de multa vreme, altele sunt abia descoperite. Zona Botani, cu un acces foarte simplu din DN 66 a început sa fie tot mai des cautata pentru investitii de agrement.

top

top
Harta comuneiCrivadia
Primaria Localizare Istoric Potential Turismul Informatii publice Transparenta decizionala Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Opinia cetatenilor